Nyheder: Novorésumé er klar til kamp mod intergalaktisk arbejdsløshed


Novorésumé er klar til kamp mod intergalaktisk arbejdsløshed

Marie Nørgaard | Danish Yellowpages |  10.2.2021

I 2014 blev det første frø sået til Novorésumés millionsucces med veldesignede og professionelle CV´er til jobsøgende. Andrei, Cristian og Stefan var i fuld gang med deres uddannelser på Copenhagen Business Academy i København. Andrei uddannede sig inden for markedsføring og innovation, Cristian inden for visuelt design og Stefan blev klædt på til at være softwareudvikler. Både arbejde og fritid gik i fællesskab med tennis, øl og alt hvad der hører til et sjovt og hårdtarbejdende studenterliv. 

 

Den sjældne adgangsbillet til arbejdsmarkedet

De tre venner, som alle var rejst fra Rumænien til København for at studere, opdagede et problem, som de fleste af deres venner og bekendte baksede med: Hvordan laver man egentlig et professionelt CV og ditto ansøgning? Den benhårde virkelighed som ung og nyuddannet er de begrænsede erfaringer, der står som en bly viol i hjørnet af CV´et. Hvordan kommer man forrest i ansøgerfeltet, og lukket ind til den eftertragtede jobsamtale? Det hele starter med et 100% skarpt CV og ansøgning.  

 

Andrei fortæller i en telefonforbindelse fra København, at de fik ideen til at lave en CV-bygger, med skabeloner og værktøjer, så brugerne kunne lave CV og ansøgning, som springer i en arbejdsgivers øje. Novorésumé spirede frem som en projektopgave, understøttet af inkubatoren på Copenhagen Business Academy. Projektet fløj afsted pga. de tre studerendes forskellige kompetencer inden for markedsføring, teknologi og design, der tilsammen gik op. 

 

Nemt at være iværksætter i Danmark

Hvordan oplevede Andrei og de andre at starte op som iværksættere i Danmark? “Det er meget nemmere i forhold til Rumænien” siger Andrei, som hører om frustration hos iværksættere i Rumænien, der skal igennem langsomme og bureaukratiske sagsbehandlinger. Det er en noget fodslæbende proces at starte virksomhed i Rumænien.

Det slider på iværksætternes energi, siger Andrei, som fremhæver, at i Danmark kan man stifte et firma i løbet af få minutter. Andrei, Cristian og Stefan har ikke haft behov for vejledning, f.eks. fra erhvervshuse, men stort set selv bygget Novorésumé fra bunden.  

 

Brugerens ønsker er i centrum hos Novorésumé

En af udfordringer ved at skabe en levedygtig forretning er spørgsmålet: Hvordan skaber man et produkt, som virkelig hjælper folk? Novorésumés strategi er en konstant prioritering af feedback fra brugerne. En lang liste med brugerønsker, lige fra skrifttyper til ønsker til afskedsformuleringer i en ansøgning, er en fast del af den daglige produktudvikling. 

Udover at sætte brugeren i centrum suger Novorésumé viden til sig fra rekrutteringskonsulenter, der ved hvad der kræves af et CV og en ansøgning, så det udløser den eftertragtede adgangsbillet til jobsamtale. 

Hvilke udfordringer ligger der I at I er meget brugerorienterede i produktudviklingen? Det kræver en stor indsats at opfylde ønsker kontinuerligt ifølge Andrei. Og så er der de sjove ønsker:  “Tja, vi kan selvfølgelig ikke opfylde alle ønsker, f.eks. er det lidt uheldigt, hvis en bruger gerne vil skrive sit CV med comic sans. Det plejer vi at fraråde”, siger Andrei.  

 

Novorésumés CV-værktøj

Hvordan adskiller Novorésumés CV-bygger sig fra konkurrenters? Andrei lægger vægt på den høje grad af intuitivitet. Det er nemt at sammensætte et CV på Novorésumés hjemmeside, hvor man får adgang til en Basis og Premium version. Brugerne kan f.eks. se konkrete eksempler på formuleringer, mens CV´et skrues sammen. CV´et analyseres også af Novorésumes programmer, mens brugeren laver det, og giver forslag undervejs til forbedringer. 

Novorésumé hjælper også jobsøgende med grundige guides på hjemmesiden, alt efter om man er nyudklækket kandidat eller med årelang arbejdserfaring. På nuværende tidspunkt er de gode råd på engelsk, mens den danske version af rådgivningen endnu er under udvikling.  

 

Andreis råd til nye iværksættere 

I 2020 er Novorésumé blomstret op som en meget succesfuld virksomhed, der omsætter for millioner månedligt. Hvilke gode råd vil I dele med nye iværksættere, der drømmer om at lykkes med et projekt? “Det er vigtigt altid at være parat til forandringer, så dit produkt kan tilpasses markedet” understreger Andrei. “At holde sig opdateret om ny viden i din branche er lige så vigtigt. Uden kvalificeret viden kan du ikke forbedre dine produkter til kunderne.” 

Andrei råder nyuddannede kandidater til især at skræddersy CV og ansøgning meget specifikt til den konkrete virksomhed. Og at gøre meget ud af de første linier på CV´et. Det skal gerne matche stillingen og virksomheden perfekt. Der er nemlig kun få sekunder til at gøre indtryk, når ansættelsesudvalget skimmer CV´et. 

Novorésumé vil bekæmpe “intergalaktisk arbejdsløshed”

Novorésumé er i 2020 en global millionforretning med kunder fra alle mulige lande. Ambitionerne er fortsat store, og det afspejles i Novorésumés mission: At bekæmpe intergalaktisk arbejdsløshed. Og det er der i den grad brug for i en virkelighed, hvor Corona lukker arbejdspladser og virksomheder på stribe over hele verden.